روش تهیه آش رشته خوشمزه برای 4 نفر
مواد لازم برای تهیه آش رشته
حبوبات لازم
- نخود ، لوبیا قرمزو لوبیا چیتی 40 گرم یا معادل 1/4 لیوان
- عدس ریز 50 گرم
- پیاز متوسط 3 عدد
- روغن به مقدار لازم
- زرد چوبه 1 قاشق غذا خوری
- اسفناج 20 گرم معادل 10 عدد برگ متوسط
- جعفری 20 گرم معادل 10 عدد
- تره 30 گرم معادل 15 شاخه تره
- شوید 10 گرم معادل 10 شاخه
- گشنیز 20 گرم معادل 30 شاخه
- نعناع خشک 2 قاشق غذا خوری
- رشته آش 70 گرم
- سیر 2 حبه
- کشک 2 قاشق غذا خوری
- آرد 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
از یک شب قبل نخود و لوبیا را در ظرف پر از آب بریزید و بگذارید خیس بخورد و عدس را هم در ظرف جداگانه ای بگذارید تا خیس بخورد. پیازها را خلالی کنید و برای اینکه هنگام سرخ شدن له نشود و جالت چیپسی داشته باشد از شب قبل روی آن پارچه ای تمیز پهن کنید و با پارچه نازک روی آن را بپوشانید.
نخود و لوبیاهای خیس خورده را درون قابلمه ای با 5 لیوان آب می گذاری و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با قاشق میگیریم و حرارت شعله را کم می کنیم و در در قابلمه به طور کمی نیمه باز روی آن قرار می دهیم و یک ساعت به آن زمان می دهیم تا حبوبات بپزند.
سبزی آشی را که آماده کرده ایم تمیز می کنیم و شاخه های کلفت آن را بر میداریم و بعد از شستن و آب گیری خرد می کنیم.
سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد زیرا خودش را در آش نشان نمی دهد.
بعد از اینکه سبزی آماده شد می رویم سراغ پیازهایی که از شب قبل خلال کرده ایم و در ماهی تابه ای با کمی روغن سرخ می کنیم تا رنگ طلایی بگیرد. در ظرفی دیگر 4 قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و میگذاریم تا داغ شود بعد یک قاشق زردچوبه را داخل آن می ریزیم و سپس بد از کمی هم زدن نعناه ها را به آن اضافه می کنیم و سریع بعد از 10 ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.
باید دقت داشت که در همین فاصله کم هم شعله گاز باید کم باشد.
بعد از یک ساعت که لوبیا پخت عدس و سبزی را به آن اضافه می کنیم و 5 لیوان آب جوش هم درون قابلمه میریزیم و شعله گاز را زیاد می کنیم تا مواد با هم به جوش بیایند.
سپس شعله را کم می کنیم و با در نیمه باز می گذاریم عدس و سبی ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.
بعد از این مدت داخل لیوان قاشق غذاخوری آرد معادل 20 گرم را با نصف لیوان آب خوب مخلوط می کنیم تا آرد گلوله گلوله نشود و به داخل مواد آش به آرامی میریزیم و هم می زنیم.
سپس نصف پیاز داغ و نعناع داغ را درون آش میریزیم و کمی هم میزنیم و در مرحله آخر رشته آش را نصف می کنیم و کم کم به صورت نامنظم در حالی که آش را بهم میزنیم اضافه می کنیم. مدام هم میزنیم تا رشته ها نرم شوند.
در این حین نمک و ادویه را مانند فلفل و زردچوبه را هم اضافه می کنیم و سپس بعد از یک ربع از روی شعله برمیداریم.
آش باید رقیق باشد چون کمی بعد از سرد شدن کمی غلیظ تر می شود.
بعد از نیم ساعت که آش کمی خنک شد آماده خوردن است چون هم غلیظ تر شده است و هم جا افتاده است و رشته ها حجیم تر و نرم تر شده اند. برای تزیین هم می توانید نصف پیاز داغ و نعناع داغ و کمی سیر داغ و کشک را به مدل دلخواه روی
آش بریزید.
:: بازدید از این مطلب : 737
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0